Si tens planejat un viatge i vas a agafar el cotxe, és molt recomanable que t’informis de el temps que farà el dia que vagis a realitzar el trajecte. I és que, com que no tenim la capacitat de triar quin temps desitgem que faci quan ens desplacem al nostre turisme, cal tenir-ho tot a punt per si el temps es compliqués i calgués prendre precaucions si cal conduir sobre mullat. Si ja de per si conduir comporta els seus perills, la conducció en dies de pluja té els seus riscos afegits. L’asfalt es torna molt lliscant, especialment quan comencen a caure les primeres gotes. El perill s’accentua si ha passat molt de temps des de les últimes pluges, ja que la barreja de pols i greix en combinació amb l’aigua fan que la calçada es torni perillosament lliscant. En aquests casos, disposar d’uns pneumàtics de qualitat és imprescindible per evitar possibles accidents de trànsit. De fet, els pneumàtics són el punt d’unió del nostre vehicle amb la calçada, de manera que hem de vigilar que es trobin en perfecte estat, revisant amb freqüència la pressió de les rodes i que la profunditat de l’dibuix sigui l’adequada per a facilitar l’evacuació de l’aigua. Reduir la velocitat i augmentar encara més la distància de seguretat amb el vehicle que et precedeix seran els teus aliats. El teu cotxe no frena igual en sec com en mullat, pel que has d’assegurar que l’espai entre el teu vehicle i l’anterior sigui suficient per aturar el teu cotxe amb seguretat en cas de frenada brusca. Mantenint una convenient distància de seguretat evitaràs, en part, l’aigua polvoritzada procedent de l’turisme que et precedeix, que dificulta molt la visibilitat a l’dipositar-se en el teu parabrisa.

El aquaplaning i altres consells per evitar accidents.

Si la pluja és molt intensa i la calçada presenta tolls, has de tractar d’evitar el aquaplaning. Aquest passa quan els pneumàtics no poden evacuar la quantitat d’aigua dipositada en l’asfalt, el que provoca el lliscament de l’cotxe sobre l’aigua. Disminuir la velocitat en presència de tolls i seguir les petjades de el vehicle que et precedeix, ja que els seus pneumàtics ja han evacuat part de l’aigua acumulada, són mesures amb les quals t’evitaràs més d’un ensurt. Procura no trepitjar la senyalització horitzontal, és a dir, la pintura blanca. En condicions de pluja es torna molt relliscosa i és millor evitar-la, sense que això suposi fer maniobres brusques. No oblidis mantenir la distància de seguretat i porta especial cura a l’hora d’avançar, sobretot a camions i autobusos, ja que generen abundant aigua polvoritzada que poden dificultar molt la teva visibilitat. És molt important que evitis maniobres brusques, ja que aquestes poden fer que perdis adherència o sorprendre a altres conductors. Vigilar l’estat de el vehicle abans d’iniciar el teu viatge és una mesura d’obligat compliment. Canvia freqüentment les escombretes de l’eixugaparabrises perquè compleixin la seva funció correctament i verifica l’estat de les llums, reglatge de fars, llums de fre, antiboira, posició, etc … Prova l’estat dels frens i dels amortidors, elements de molta importància, especialment en condicions de pluja. Entre els aspectes relacionats amb la conducció es troba la visibilitat. En dies de pluja és imprescindible que siguis ben visible per a la resta de conductors. Per això, encendre els llums i els antiboira del darrere, aquests últims en cas de pluja molt intensa, és fonamental perquè els vehicles que circulin darrere teu puguin veure’t amb suficient antelació.

Conduir, un exercici de responsabilitat.

Conduir és, sens dubte, un exercici de responsabilitat. Quan et sentis a el volant no només ets responsable de la teva seguretat i la dels teus; la seguretat d’altres molts usuaris també depèn de tu, de la teva destresa, precaució i experiència a l’volant. A la carretera o en ciutat, formes part d’un conjunt d’usuaris, de condicions i de circumstàncies. La majoria de les vegades et trobes envoltat d’altres vehicles i necessites estar plenament concentrat per circular correctament entre ells, per evitar distraccions i les seves desagradables conseqüències. Per si aquesta circumstància no fos suficient, hem d’estar especialment atents amb els més fràgils, aquells que circulen, però no en vehicle a motor: els ciclistes i els vianants. El fet de no tenir una carrosseria que els protegeixi, sumat en molts casos a una velocitat molt reduïda respecte a la nostra, fa que hàgim de ser especialment previnguts res més detectar la seva presència. A l’hora d’afrontar avançaments de ciclistes a la carretera, és vital la paciència, no tenir pressa, no precipitar-nos i, un cop començada la maniobra d’avançament, deixar la distància de seguretat necessària per evitar accidents.